Karton Çanta

ücretsiz seri ilan sitesi

Reklam Yazısı Girin

optisyeninsesi

optisyeninsesi.com

optisyeninsesi

optisyeninsesi

optisyeninsesi

Ana sayfa
|
Kurum Ödemeleri
|
İletişim
|
Giriş
|
Üye Ol
|
Detaylı Bilgi
  
OPTİSYEN
 
İmza Kampanyası
Kategori: GündemEklenme Tarihi: Oca 30th, 2012Ekleyen: optisyeninsesi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
278 izlenim
Share |
Haber baglantisi

Optisyenlik programlarından ülkemizin 8 farklı üniversitesinde yılda yaklaşık 230 mezun vermektedir.

 Üniversitelerimizin her yıl mezun ettiği optisyen sayısı ülkemizde ki optisyenlik müesseseleri için yeterli sayıdadır. Buna rağmen bazı sivil toplum örgütleri Sakarya, İstanbul ve bazı özel üniversitelerimize optisyenlik bölümü açmak için girişimlerde bulunmaktadırlar.

Optisyenler.Org. sitesinin düzenlemiş olduğu imza kampanyası , ayrıntılı bilgi için linki tıklayınız.

http://optisyenler.org/haberler/971-optisyenler-dilekcelerini-yoke-gonderiyor.html

     Gerekçe :  Ülkemizde her yıl 230 optik müessese açılmadığından dolayı, mezun verilen optisyen sayısı çoğaltılır ise önümüzdeki birkaç yılda optisyenler işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya geleceklerdir. Ayrıca optisyenlik bölümü bulunan üniversitelerimiz incelendiğinde verilen eğitimlerin ve atölye eksikliklerinin olduğu görülecek, hatta Urfa harran üniversitesi ve Malatya Darende Meslek yüksek okulunda olduğu gibi mesleki konularda atölye ihtiyaçları konusunda fazlasıyla eksikliklerinin olduğu görülecektir.

     Bu da öğrencilerin mezun olduktan sonra sektördeki itibarlarını ve değerlerini düşürmektedir. Yeni bölümler açmaktansa mevcut bölümlerin eğitim öğretim kalitesinin batı ülkelerin
seviyesine yükseltilmesi esas alınmalıdır. Endişelerimiz ticari amaçlı değil meslekidir.Yeni açılacak olan optisyenlik bölümlerinin şu anda yapmakta olduğum optisyenlik mesleğime katkısından çok zararı olacağını düşünüyor, gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ediyorum.

Optisyenler.Org

 


İletişim için tıklayın
Yazarlarimiz ve son yazilari
Free Image Hosting At site
Editorun sectikleri
optisyeninsesi
Login